lørdag 21. januar 2012

Vår indre møkkamann.

Petit i Moss Avis Lørdag 22.01.12

   Det var like før det var over, og vi diskuterte allerede kveldens store skandale, men så inntraff en virkelig skandale. Gutta i Plumbo entret scenen, og sammenliknet møkkamann med mokkamann, adressert til Mad Con-guttas hudfarge. Møkkamenn sa vi, og syntes det var flott at Mad Con med alle fakter viste at de reagerte med å heve seg over harrybandet fra bøgda, mens vi andre buet i kor. Bortsett fra at det viste seg at Mad Con ikke hadde fått med seg fornærmelsen på scenen. Følte de seg kanskje bare hevet over harrybandet fra bøgda og ville signalisere hvor lite imponerte de var over publikums valg av årets hit?

   Uansett, en reporter var snar med å informere Mad Con om fornærmelsen de hadde blitt utsatt for, og da ble det virkelig skandale. Tshawe svarte med å kalle møkkamannen for et skjellsord som er synonymt for det kvinnelige kjønnsorgan. Hadde han bare valgt å anvende det kjønnsnøytrale hullet litt lenger bak, eller enda bedre; et synonym for det mannlige kjønnsorganet, så kunne han unngått at det virkelig ble skandale. For nå våknet feministene som, i mangel av større kampsaker, alltid er på jakt etter noe som kan tolkes som kvinnediskriminering, og om ikke Plumbo var rasister, så var i hvert fall Tshawe en møkkamann, for han var tydeligvis sexist. Dermed ble aldri kveldens nakenstunt fra dansegruppa Viva noen virkelig skandale. Sikkert til stor skuffelse for jentene som da bokstaveligtalt hadde tatt skrittet ut i kulda for ingenting. Gutta i Plumbo derimot, skal tross alt være glade for at det var Møkkamann og ikke sangen Alle damer, som var i fokus denne kvelden. Hadde feministene fått med seg teksten «Alle damer er så lette å lure, bare gi dem no' pils så er det bare å pule. Vi tar dem med på rommet, for vi gir vel faen, for en time eller to så har vi finni en annen», da ville det virkelig blitt skandale.

   Kultureliten på sin side, så ingen grunn til å oie seg over harrytassene fra bøgda, som etter deres mening var så uintelligente at de ikke ville vært i stand til å forfatte en tilsiktet rasistisk fornærmelse, om de hadde villet det. Virkelig skandale ble det derfor ikke før forfatteren Tore Renberg og Kaizers gitaristen entret arenaen. Med et velregissert stunt sørget de for å oversvømme Plumbo vokalisten med både øl og en verbal kalddusj, i full forvissning om at det hele ble dokumentert av VGs filmkameraer. Poserende møkkamenn, ropte kultureliten i alle sosiale medier og varslet brenning av Kaizers plater over hele linja. Like greit, det var jo allikevel ingen av dem som eide plater av Plumbo som kunne brennes.

   Siden da har alle involverte for lengst unnskyldt skandalene, men resten av folket krangler videre om hvem som fortjener å bli utsatt for den «fiken» Tone Damli Aaberge oppfordret til.  Nokså jevnt fordelt over hjemmesidene til Plumbo, Mad Con og Kaizers, lar alle sin indre møkkamann få utløp i den grad at jeg nesten har glemt hva som var den egentlige skandalen.

   Jeg rykker heller tilbake til start. At hedersmannen Stein Torleif Bjella ikke vant, ja ikke engang ble nominert til, årets tekstforfatter, kan bare karakteriseres som en ting; Virkelig skandale!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar